U organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes u Beogradu 15, 16. i 17. septembra 2017. godine biće održan Prvi Sajam rekreacije i fitnesa – BELFIS. Prvi dan Sajma, 15.09.2017. predviđen je za B2B posetioce jer se istog dana održava i VII Evropski fitness kongres u hotelu Holiday Inn, dok će preostala 2 dana biti usmerena na širu javnost i građanstvo. Ovo je prvi sajam u regionu ovog tipa, a rezultat je činjenice da se fitnes tržište i tržište rekreacije sve brže razvija i raste. U narednim godinama očekuje se još veća ekspanzija ove branše, a kao posledica globalnog trenda i potrebe da se kvalitet života podigne na viši stupanj.

 

 

Pokrovitelji manifestacije

 

Pokrovitelj prvog BELFIS-a je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a značaj ove manifestacije prepoznale su i velike kompanije, između ostalih Nike, LaBellamafia, Knjaz Miloš, FitPass, Čunga Lunga, Porsche, Pharmanova, FilipTravel, Moggy, VWS, Uniqa, Just Superior, Fitness Managment International…

 

 

Izlagači

 

Institucije, klubovi, kompanije koje se posredno ili neposredno bave rekreacijom, fitnesom i zdravim životom, Fakulteti sporta i fizičkog vaspitanja sa Univerziteta u Srbiji, Međunarodne srodne organizacije kao što su: IHRSA (Međunarodno udruženje za zdravlje, rekreaciju i sportske klubove) DSSV (Nemačka fitnes asocijacija), Rimini Wellness (Najveći sajam fitnesa i rekreacije u evropi – Italija), MŽ konsalting (Slovenija), proizvođači i prodavci opreme, farmaceutske kuće, distributeri sportske suplementacije, proizvođači i distributeri zdrave hrane, fitnes klubovi, školice sporta za decu…

 

 

Posetioci

 

Svi posetioci imaće priliku da vežbaju i da se upoznaju sa svakim segmentom rekreacije i fitnesa – opremom, spravama i rekvizitima, suplementacijom, programima, edukacijom, inostranim srodnim organizacijama. Osim izložbenog sajamskog dela, programom su predviđene i aktivacije na binama i zonama za vežbanje, Body & Mind radionice sa posebnim programima, kao što su pilates, joga, pilates za trudnice i dr. Na glavnoj bini tokom tri dana Sajma najeminentniji domaći i strani prezenteri vodiće najaktuelnije grupne programe. Na platou ispred BelExpo centra posetioce očekuje poligon za funkcionalni trening koji je vrlo popularan među vežbačima i rekreativcima, a predviđena je i posebna Čunga Lunga zona za decu. Posetioci uz kupljenu kartu dobijaju besplatnu članarinu za mesec dana u odabranim fitnes klubovima u Beogradu (jedino ne mogu za klub u kome već vežbaju) popuste za određene proizvode, za najmlađe su obezbeđene članarine u školicama sporta (plivanje, fudbal…). Takodje, posetioce očekuju i vredne nagrade.

 

 

Vrednosti koje promovišemo

 

Opšta poruka BELFIS-a je promocija zdravog života, popularizacija rekreacije i fitnesa, promocija zdrave ishrane, stvaranje zdravije nacije, važnost fizičkih aktivnosti.

VIŠE O BELFIS 2017. – www.belgradefitness.rs, FB i INSTAGRAM BELFIS2017.